tirsdag 10. april 2018

ECCP -kurs

Jeg ble for en tid tilbake spurt om jeg ville være med i Designteamet til Copic Marker Norge. Det sa jeg jo selvfølgelig ja takk til. En ære å bli spurt om dette. 
Jeg har, etter jeg ble med der, fargelagt mye. Mye mer enn jeg pleide å gjøre. 
Nå har jeg også meldt meg på (og deltatt) Copic sine kurs, ECCP kurs. 

Iøpet av kurset går man igjennom flere teknikker å fargelegge på, man ser på hudfarging, hår, klær, skyggelegging, bakgrunner, blending osv. 
I forbindelse med kurset følger det også med "lekser". For å bli god på fargelegging, så må man øve. Og det er her jeg sliter. Jeg har aldri øvd jeg - eneste jeg "øver" på er motivene jeg faktisk bruker på kort. Men kanskje det også nettopp er derfor at jeg på en måte ikke kommer noe særlig lenger enn det jeg har gjort. 
Derfor sitter jeg nå hjemme (i skrivende stund), syk og svak og dårlig bak (derfor hjemme fra jobb) og øver på leksene vi fikk på forrige kurs. Veldig på tide, i og med de 2 siste kursene er i morgen. 
Øver akkurat nå på ansikter, og forskjellige kombinasjoner der. 
Her går teknikken ut på å fargelegge fra lyst til mørkt. Jeg kjenner personlig at jeg liker å fargelegge fra mørkt til lyst - så det skal gjøres på ansiktsark nr2.
Under her er det skyggelegging og blendingen som er satt i fokus - hvordan finne ut hvor skyggen skal være, hvor lyset kommer fra, og la lyset komme fra samme sted på hele motivet. Det er faktisk ganske vanskelig. Det er enkelt å la lyset komme på de største overflatene - uansett om de er foran eller bak.

Så noen bakgrunner hvor man bruker blender for å få effekten. Egentlig ganske morsomt, og frem til nå iallefall, veldig lite brukt hos meg. Som oftest har jeg fargelagt motivet- vips ferdig. Men når man da ser på kortene, så "henger" jo alltid alle mennesker i ingenting. Ingen bakke, ingen himmel, ingen bakgrunn av noe slag... Tydelig har man mange forbedringspunkter - iallefall jeg ;-)

Vel, tilbake til øvingen - det er jo faktisk gøy å øve å. Hver fall når man ser forskjellen og ikke minst, finner fargekombinasjoner som egentlig er bedre enn de man har brukt før.

Kursene ble holdt (ihvertfall denne gangen) på Bikuben på Lillestrøm - og vel, om du liker å fargelegge, så kan jeg virkelig anbefale disse kursene. 
Jeg har også, i tillegg til disse 4 kursene meldt meg på de nye kurset om hår, og folder. (for å delta på disse to så må man ha tatt disse ECCP kursene.

Nå øving!

3 kommentarer:

Elins Cards and other handscrafts sa...

Øvelse gjør mester sies det :D
Jeg bytta vakt og gjorde alt for å komme meg på kurs 3&4 på lørdag,, men tror du ikke at livet ville det annerledes. Syk og svak og måtte bare si meg slått. Men det kommer igjen til høsten, og DA er jeg der. Får bare øve på alle teknikker frem til da :)
Klem Elin

Hilde Audahl sa...

Sant, øvelse gjør nok til mester...bare det att noen (les jeg) er utrolig dårlig på å øve, så...
Håper formen din er mye bedre nå kurset var bra så det er bare å glede seg👌

sisla sa...

Artig å se at du skulker unna øvingen :-) Gikk på kurs med Siv 1 og 2 her i Molde i midten av mars. Utrolig kjekt. Gått på kurs hos henne for mange år siden. Skulle bruke påsken til å øve og øve, men da ble jeg syk og svak og dårlig bak. Er ennå ikke kommet til hektene, men jeg har funnet fram motiver som jeg skal ØVE på nå over helgen tenker jeg. Ha en strålende sykdomsfri helg med mye øving. Klem fra meg :-)

Populære innlegg

Tusen takk for besøket og velkommen igjen.
Legg gjerne igjen
en kommentar, og vil du linke til bloggen min, så si fra, så kan jeg linke til
din