tirsdag 15. juni 2010

Barnebursdag

Minstemann er 7 år i dag - hipp hipp hurra for han...
vi har i den annledning hatt barnebursdag og hva er vel mer naturlig å ha da, enn muffins?
Laget både vaniliemuffins og sjokolademuffins. Hadde på hvit smørkrem og hadde på kakestrø med spøkelser på - egentlig beregnet på halloween, men pytt pytt, spøkelser er spennende ting for en 7 år-ing (og også for de voksne egentlig også det da).
Måtte jo også ha en "gørr-kake". Dette er da ei heksegryte med diverse oppi som da koker sammen til en deilig gjørme. Det er en sjokoladekake med smørkrem, dekket med marsipan. For å få den blank oppi, så har jeg brukt grønn og brun skrivegele.

Flammer og ved må en heksegryte ha, skal det bli noe fart i gryta. Har også (for 1. gang) dekket kanten av fatet med et tynt lag av marispan og kjevlet på striper og åringer så det så ut som treværk.
Spiderman koser seg i gjørma - eller kanskje blir den kokt. Ungene syns den var spennende og fin og kul og alt som var..
Øyer er ekkelt, og alle lurte på hvem sitt øye dette kunne være. Det er nå laget av hvit og farget marsipan, og har tegnet på "blodårer" med spiselig penn.
Gryten fikk også hank, for man må jo kunne løfte den vekk fra veden når den har kokt lenge nok....
Over til en helt annen type kategori av kaker. Denne skulle ikke være skummel, men koselig/fin til å passe til en 7. klasses avslutnings-sermoni.
Jeg har en 6. klassing, og det er dems jobb å lage mat og kaker til avslutningen for de i 7.
Jeg laget i annledning denne kaka. Det er ei stoooor kake. Sukkerbrød fyllt med mye jordbærkrem, dekket med krem og marsipan. Roser og cala-liljer/fredsliljer. Roser og liljer er laget i hvit marsipan. Rosene og den gule stilken i liljene er farget med pulverfarge, og så er liljene sprayet med perlemorglansen. Bladene er laget av skrivegele. Har også lagt ved 3 jordbærer som også er laget av marsipan.

7 kommentarer:

Trine Lise sa...

Du er en mester på kaker asså. Men tror ikke jeg hadde turt å spise fra hekse gryta. Brrrrrr!!!

Nydelige kaker alle sammen :)

Ann- Cathrin Hagelund sa...

Så flotte de ble. Kaka til skolen så nesten for fin ut til å gis bort. Ble kjempefin med jorbærene og alt anna pynt. Helt nydelig.. :-)

Sivic sa...

Du er helt rå med disse kakene dine!!!
Gørrkaka var spennende : )

Agnetha sa...

Så flotte kaker Hilde, og den heksegryta var jo bare døds stilig:)

toneal sa...

Bare en ting å si om deg Hilde.Du er rett og slett DYKTIG på kakebaking og kort laging. Hællandussen så mye lekkert av både spiselige og uspiselig kreasjoner :))))))

Helle sa...

Du snakker om...
Her ble jeg stum av beundring!!!
Legger meg til som følger,vil gjerne følge med hva du skaper her inne,jeg er mst interessert i kort da ;-)

Velkommen innom mitt hobbyloft,og legg gjerne igjen en kommentar ...

-Helle-

Anonym sa...

This site is really cool! I found here alot of information that I was looking for. I am really happy to be a part of This site!

Populære innlegg

Tusen takk for besøket og velkommen igjen.
Legg gjerne igjen
en kommentar, og vil du linke til bloggen min, så si fra, så kan jeg linke til
din