tirsdag 15. juni 2010

Barnebursdag

Minstemann er 7 år i dag - hipp hipp hurra for han...
vi har i den annledning hatt barnebursdag og hva er vel mer naturlig å ha da, enn muffins?
Laget både vaniliemuffins og sjokolademuffins. Hadde på hvit smørkrem og hadde på kakestrø med spøkelser på - egentlig beregnet på halloween, men pytt pytt, spøkelser er spennende ting for en 7 år-ing (og også for de voksne egentlig også det da).
Måtte jo også ha en "gørr-kake". Dette er da ei heksegryte med diverse oppi som da koker sammen til en deilig gjørme. Det er en sjokoladekake med smørkrem, dekket med marsipan. For å få den blank oppi, så har jeg brukt grønn og brun skrivegele.

Flammer og ved må en heksegryte ha, skal det bli noe fart i gryta. Har også (for 1. gang) dekket kanten av fatet med et tynt lag av marispan og kjevlet på striper og åringer så det så ut som treværk.
Spiderman koser seg i gjørma - eller kanskje blir den kokt. Ungene syns den var spennende og fin og kul og alt som var..
Øyer er ekkelt, og alle lurte på hvem sitt øye dette kunne være. Det er nå laget av hvit og farget marsipan, og har tegnet på "blodårer" med spiselig penn.
Gryten fikk også hank, for man må jo kunne løfte den vekk fra veden når den har kokt lenge nok....
Over til en helt annen type kategori av kaker. Denne skulle ikke være skummel, men koselig/fin til å passe til en 7. klasses avslutnings-sermoni.
Jeg har en 6. klassing, og det er dems jobb å lage mat og kaker til avslutningen for de i 7.
Jeg laget i annledning denne kaka. Det er ei stoooor kake. Sukkerbrød fyllt med mye jordbærkrem, dekket med krem og marsipan. Roser og cala-liljer/fredsliljer. Roser og liljer er laget i hvit marsipan. Rosene og den gule stilken i liljene er farget med pulverfarge, og så er liljene sprayet med perlemorglansen. Bladene er laget av skrivegele. Har også lagt ved 3 jordbærer som også er laget av marsipan.

Avslutningskort

Fikk bestilling på et avslutningskort for en lærer, og syns det passet bra med et sommerlig motiv med blomster og sommerfugler

Syns disse sommerfuglene er så søte...

Bling, blomster og glitter hører med..

Åpent så er det flere sommerfugler, et tekstdikt og ramma er skjært ut fra Sizzix

mandag 14. juni 2010

Litt av ei helg..

I helga har jeg hatt litt å gjøre kan man si ja.
Minstemann blir 7 år nå, og vi måtte jo ha et selskap for han. I tillegg skulle kusina min gifte seg, og da måtte det et kort til.

Først ut er en sjokoladekake-spiderman. Lenge siden jeg har bakt slike kaker, og nå husker jeg jo at jeg syns det var morsomt å bake..Godt jeg ikke har solgt utstyret mitt, slik jeg tenkte når jeg var aller mest lei.
En liten sjørøverkake måtte man ha. Dette er vanlig sukkerbrød, med krem, banan og jordbær inni, dekket med marsipan. Roser er laget i hvit marsipan, ellers har jeg brukt skrivegele. Er nok litt sånn "amatør-messig" kake, men nå har jeg ikke bakt "ordentlig" på ca 1 år, så jeg ble fornøyd nok med resultatet.

Rosene, såvidt man kan se at de har perlemor-glans. Fins på sprayboks, og bare å spraye det på. Utrolig lettvindt.


Bryllupskortet til min kusine. Ark er fra ei slik pakke fra Nille, har brukt spellbinders til å lage ramma og teksten er fra Ett trykk.

Innsiden har litt pynt, og med et dikt til de nygifte.

minstemann blir 7 år på tirsdag, og det skal feires med en 15 gutter og jenter, og hva passet vel bedre enn å be inn med sjørøvermotiv. For det er nå en liten sjørøver vi har her hjemme... Må si jeg krysser alt jeg har for at det skal bli fint vær, for med mine unger og 15 til (=18 stk på 7-8-9 år), så blir det meget liten plass inne i huset for å si det slik..Men, det er klart det blir fint vær....

lørdag 5. juni 2010

konfirmasjon

Laget et brunt og beige konfirmasjonskort til min manns onkel-unge. Fant mal på dette kortet i en eller annen blogg, men akkurat nå klarer jeg ikke å finne igjen bloggen. Skal lete mer, og skrive det inn her så fort jeg finner den igjen. Har brukt en MS punch for å få til blondene.
Innsiden, med tektst og navn, samt en pengelomme som var tilpasset pengene han fikk.

Teksten er fra North star stamp.

Pengelommen. Her brettet jeg pengene på langs og puttet nedi, ogn år man så åpner kortet vil denne stå rett opp, mens resten av kortet brettes ut, og pengene "lyser" mot mottaker.... SYns dette var helt genialt...

Populære innlegg

Tusen takk for besøket og velkommen igjen.
Legg gjerne igjen
en kommentar, og vil du linke til bloggen min, så si fra, så kan jeg linke til
din